Reply
cshscoach
Posts: 1
Registered: ‎05-01-2012

secure connection no longer working

All of a sudden I can't connect to the secure connection only the guest connection, any suggestions?

scrooge
Posts: 2,610
Registered: ‎09-07-2006

Re: secure connection no longer working

First of all let me know the model number of the router? Does the wired connection works perfectly? If yes then try the following combination of settings:

 

A] With the help of Cisco Connect Software (if at all you have installed the router with the help of this software)

          1] Open the software and go to the option which says "Router Settings"

          2] Then click on the option which says "Advanced Settings" which will take you to the router's configuration page.

         3] Then go to the Wireless tab, keep network mode as mixed,

For Channel Settings of 2.4 GHz you can make Channel Width to 20 MHz only and Channel to 6, 9, 11..

 

B] If you haven't installed Cisco Connect then you can log on to the router's user interface using it's default IP address in the browser which is 192.168.1.1 and type in 'admin' as the password leaving the username field blank. This will take you to the router's web interface and then follow steps as mentioned above to make the changes.

 

Then check the connectivity status…

free chocolate
Posts: 148
Registered: ‎02-06-2011

Re: secure connection no longer working

[ Edited ]

What do you mean secure connection? The main network with the lock icon? Is it a 5GHz or a 2.4GHz network? What are you trying to connect it with?

 

You're not providing concrete details here, how can we even try to help you with the prob?

free chocolate
Posts: 148
Registered: ‎02-06-2011

Re: secure connection no longer working