Reply
ianwilliamsia
Posts: 3
Registered: ‎12-23-2010

OSX and WUSB600n

I have a Linksys WUSB600n wireless adapter that I'd like to use in OS X. There aren't drivers available straight from Linksys, but the adapter's chipset has drivers available that work, and with a little fine tuning, the adapter can work in OSX.

I followed the directions given here: http://www.insanelymac.com/forum/lofiversion/index.php/t131932.html . Has anyone else done this, and would they be able to provide me with some help? No one at the Insanely Mac forums responds to my posts!

As I posted there:
I have a v2 dongle. Downloaded the drivers off the Ralink site. Edited the line in the .plist file to read "121" instead of "112" or "113" or whichever one was there to begin with. Ran KextUtility, rebooted, tried all the terminal commands listed originally, rebooted, and any combination of these... what happens?

I plug in the dongle. Blue LED lights on the dongle. Ralink wireless utility pops up immediately, says, "No Device!!" which, after a couple seconds, turns to "Disconnected" and the program closes.

In my Network control panel, it shows a USB ethernet device (en2) and says that a cable is unplugged from it.



In System Profiler, when looking at the USB page, the computer CORRECTLY IDENTIFIES THE ADAPTER! It even knows it's the v2 adapter. The computer knows it's there... what do I need to change in my network settings to make this work? Any help would be HUGELY APPRECIATED!

quack
Posts: 2,544
Registered: ‎09-07-2006

Re: OSX and WUSB600n

I don't think that Linksys wireless adapters are compatible with MAC OS.

ianwilliamsia
Posts: 3
Registered: ‎12-23-2010

Re: OSX and WUSB600n

Not on their own, but the chipset they use has drivers available for OS X. Read my whole post above.

ianwilliamsia
Posts: 3
Registered: ‎12-23-2010

Re: OSX and WUSB600n

Really? There's no one here who's followed the steps to make this work in OS X?

ikarus_24
Posts: 1
Registered: ‎02-03-2011

Re: OSX and WUSB600n

Little old Tread... push up...

 

How it worked for me: changed in both info.plist's 113 to 121 (one in /Contents, and the other one in /Contents/Resources).

And voila: blue light is on! Works like a charm.

 

HTH

alanxr
Posts: 1
Registered: ‎02-06-2011

Re: OSX and WUSB600n

Hi I have one of these adapters and I made it work on OSX and it works like charm was a pain to get it working but I did it.  I made a tutorial on my blog but is in spanish maybe you can use google translate to follow the procedure. 

 

This is the link hope it helps:

http://www.dgtallika.com/2009/10/dgtallika-te-ensena-como-configurar-el-linksys-wusb600n-en-tu-mac-b...

 

Wish you luck!! Let me know if you can make it work.

 

 

david-barth@att.net
Posts: 1
Registered: ‎08-08-2011

Re: OSX and WUSB600n

I wish you could develop a tutorial (in English) to show how the adapter (WUSB600N) could be used with LINUX/UBUNTU.