Reply
Posts: 22
Registered: ‎10-07-2017

EA8500 Losing 2.4GHz Connection with latest 1.1.7.182977

[ Edited ]

After my EA8500 router automatically took the update to firmware v 1.1.7.182977, it keeps recyling the 2.4Ghz On/Off  every 1-2 hours of usage and the only way it will connect again is after rebooting. I gave up and wanterd to isolate if the problem was in the latest firmwae or was a hardware issue, so when I reverted back to 1.1.5.178908 ,the connection was stable  again and the router wont need to be rebooted .

 

 Firmware 1.1.5.178908 has security flows and not good to use .

 

when you pay $300 for a router, at least you would expect it to be trouble free and safe to use .

 

Any plan for realsing a new firmware soon or should i buy a diffirent brand 

  

Expert
Posts: 14,398
Registered: ‎01-18-2013

Re: EA8500 Losing 2.4GHz Connection with latest 1.1.7.182977

Did you updated the firmware and then reset to factory defaults?

Smiley Wink Please remember to Kudo those that help you.

Linksys
Communities Technical Support
Posts: 22
Registered: ‎10-07-2017

Re: EA8500 Losing 2.4GHz Connection with latest 1.1.7.182977

Yes I did reset to default after the update
Expert
Posts: 14,398
Registered: ‎01-18-2013

Re: EA8500 Losing 2.4GHz Connection with latest 1.1.7.182977

What are your wireless settings I will try to reproduce the issue.


Smiley Wink Please remember to Kudo those that help you.

Linksys
Communities Technical Support
Posts: 22
Registered: ‎10-07-2017

Re: EA8500 Losing 2.4GHz Connection with latest 1.1.7.182977

I tried the default Wi-Fi settings after the reset without luck and then I made the changes to the settings as below

Security; wpa2 personal

Mode: 802.11n only

Channel : auto

Channel width: auto


The above setting are working in older firmware flawlessly
Posts: 22
Registered: ‎10-07-2017

Re: EA8500 Losing 2.4GHz Connection with latest 1.1.7.182977

I slo tried to play channels manually and set the channel width to 20
Posts: 22
Registered: ‎10-07-2017

Re: EA8500 Losing 2.4GHz Connection with latest 1.1.7.182977

Sofas It has been 1 week and still no reply
Expert
Posts: 14,398
Registered: ‎01-18-2013

Re: EA8500 Losing 2.4GHz Connection with latest 1.1.7.182977

I'm sorry I forgot about this one. I will try to reproduce today.


Smiley Wink Please remember to Kudo those that help you.

Linksys
Communities Technical Support
Expert
Posts: 14,398
Registered: ‎01-18-2013

Re: EA8500 Losing 2.4GHz Connection with latest 1.1.7.182977


Alpha4321 wrote:
I tried the default Wi-Fi settings after the reset without luck and then I made the changes to the settings as below

Security; wpa2 personal

Mode: 802.11n only

Channel : auto

Channel width: auto


The above setting are working in older firmware flawlessly

I used these settings with the EA8500 firmware 1.1.7.182977 and was not able to reproduce this issue. I ran 26GB through the 2.4Ghz and left it connected for over 2 hours without issue.


Smiley Wink Please remember to Kudo those that help you.

Linksys
Communities Technical Support
Posts: 22
Registered: ‎10-07-2017

Re: EA8500 Losing 2.4GHz Connection with latest 1.1.7.182977

I was expecting a reply like yours . Linksys will always try to blame the customer unit . I will never buy a Linksys anymore